Vind uw nieuwe baan

Uw persoonlijke profiel

19-05-2022

U bent net klaar met uw studie of u bent op zoek naar een andere uitdaging. U komt in de grijze massa van mensen terecht die ook aan het solliciteren zijn. Maar wat zoek u precies, wat kun u en hoe kunut u uzelf onderscheiden van de grijze massa? Om hier antwoord op te geven is het belangrijk om een persoonlijk profiel te maken, zodat u goed weet welke stappen u moet zetten. 

In een persoonlijk profiel geeft u antwoord op de volgende vragen:
- Wie ben ik?
- Wat kan ik?
- Wat wil ik?
Op zich als u het zo bekijkt zijn het makkelijke vragen. Maar probeer daar eens een antwoord op te geven. Dat gaat niet zo gemakkelijk. Door jezelf extra vragen te stellen, kun je antwoord geven op bovenstaande vragen. 

Wie ben ik

Het gaat hier verder dan alleen te zeggen wat uw naam, leeftijd en woonplaats zijn. U gaat ook kijken naar uw sterke en zwakke punten, waarom heb u voor een bepaalde studie gekozen, wat zijn uw drijfveren? Met behulp van deze vragen kunt u antwoord geven op de vraag, wie ben ik. 

Wat kan ik

Bij deze vraag gaat u vooral kijken naar je kwaliteiten en talenten. Waar krijg je energie van? Wat doe je heel erg graag? Maar kijk ook naar je kennis, ervaring en vaardigheden. Om meer inzicht te krijgen in je kwaliteiten en talenten is het ook verstandig om mensen uit je directe omgeving hierover te raadplegen. 

Wat wil ik

Bij ‘wat wil ik’ gaat u na wat u zoekt in een baan. Denk hierbij aan wat vind u belangrijk in uw werk, wat verwacht u van de organisatie, wat voor werk u zou willen doen. 

Als u antwoord hebt gegeven op de vragen, is uw persoonlijk profiel klaar. Een persoonlijk profiel is niet alleen handig bij het zoeken naar de juiste baan, maar ook tijdens sollicitatiegesprekken zal u te maken krijgen met deze vragen. Uw persoonlijk profiel is echt iets van jou en dat zorgt ervoor dat u uniek bent. 

Veel succes met het vinden van de juiste baan!

Terug naar overzicht
Bel mij terug