Vind uw nieuwe baan

Goede kansen voor werkzoekenden

05-01-2023

Door de groeiende economie neemt de vraag naar uitzendkrachten nog steeds toe. Dit jaar verwacht het UWV een groei van 4,5% procent van het aantal banen in de uitzendbranche.  Er is vooral vraag naar technische, agrarische en logistieke uitzendkrachten.

De uitzendbranche is belangrijk voor de Nederlandse economie. In het derde kwartaal van 2017 werken 291 duizend mensen als uitzendkracht. Werkgevers vragen steeds meer om de flexibele schil in vergelijking met 10 jaar geleden. Hierdoor zijn ze vaker op zoek naar uitzendkrachten. Dit is ook gunstig voor de werkzoekende, aangezien veel mensen vanuit de WW als uitzendkracht aan de slag gaan.  

Er stromen meer mensen uit de WW, dan dat er meer mensen in de WW zitten. Gemiddeld gaat één op de drie werkzoekenden aan de slag als uitzendkracht. Twee derde van deze mensen werkte hiervoor al op uitzendbasis. De helft van de WW’ers die werken als uitzendkracht, werken minimaal 12 maanden. 

Door de economische groei dreigt er ook een tekort aan arbeidskrachten te komen. Vooral in de sectoren techniek, industrie en logistiek is het moeilijk om aan personeel te komen. Om dit probleem aan te pakken werkt het UWV samen met uitzendorganisaties om WW’ers via een stage en opleiding te plaatsen in sectoren waar veel vraag is naar personeel.

Bron: UWV en Flexnieuws

Terug naar overzicht
Bel mij terug