Vind uw nieuwe baan

Boost uw productiviteit!

17-03-2022

1. Sta iets eerder op
Zet uw wekker een half uur eerder of begin met 5 minuten en probeer niet te snoozen. Snoozen is niet goed voor uw lichaam en daarnaast word u er niet fitter door. Door eerder op te staan krijgt u meer energie en extra tijd om productiever te worden. Veel succesvolle mensen zoals Tim Cook of Obama staan allemaal vroeg op lees hier waarom.

2. Bereid uw dag voor
Bedenk voor dat u gaat slapen wat u allemaal de volgende dag geregeld wil hebben. Plan uw werk en leg bepaalde spullen vast klaar. Dit geeft een helder beeld van wat er moet gebeuren en op die manier kunt u er onmiddellijk aan beginnen.

3. Werk met een eenvoudige takenlijst
Schrijf een realistische takenlijst. Dit kunnen bijvoorbeeld drie dingen zijn die jij vandaag geregeld wil hebben. U kunt beter minder taken opschrijven en ze allemaal wegwerken, dan een lange lijst slechts voor de helft afstrepen. Lange takenlijsten schrikken af en dit stimuleert in de meeste gevallen niet. Houd het haalbaar voor uzelf en werk met korte takenlijstjes. 5 tips voor een goede to-do-list.

4. Laat u niet te veel afleiden
Wist u dat als u wordt afgeleid van uw oorspronkelijke taak, het ongeveer twintig minuten kost om uw concentratie weer terug te vinden.

5. Herinner u aan uw doelen
Het kan best vermoeiend zijn om altijd gefocust te blijven. Blijf geïnspireerd door uw doelen en dromen. Blijf uzelf herinneren aan waar u aan werkt.

6. Beloon uzelf na een periode van productief werken
Is het gelukt om een periode productief te werken? Beloon uzelf dan met iets wat u leuk vindt. Pak uw telefoon en spendeer 10 minuten aan uw favoriete apps of haal een lekkere bak koffie en ga daarna weer verder.

7. Ga sporten
Tijdens het sporten komt er endorfine vrij in uw bloed, wat ervoor zorgt dat u de rest van de dag veel energieker voelt.

Terug naar overzicht
Bel mij terug