Vind je nieuwe baan

Taxichauffeur worden

HR Via Care | Taxichauffeur worden

Geregeld krijgen wij de vraag, ik wil graag aan het werk als taxichauffeur, hoe kan ik taxichauffeur worden? We geven je hier het antwoord op deze vraag!

Taxipas behalen

Om aan het werk te gaan als taxichauffeur, dien je uiteraard in bezit te zijn van een geldig rijbewijs B. Daarnaast dien je in het bezit te zijn van een geldige taxipas (ook wel chauffeurskaart taxi genoemd). Met de taxipas toon je aan dat jij bevoegd bent om het beroep van taxichauffeur uit te voeren en dat je beschikt over de benodigde kennis en vaardigheden.  

Er bestaan 2 soorten taxipassen, de beperkte taxipas en de volledige taxipas.

Beperkte taxipas: Met de beperkte pas mogen alleen ritten gereden worden met vaste passagiers, vaste routes en vaste tijdstippen. Er mogen geen financiële handelingen worden verricht in de taxi. Deze pas is dus geschikt voor het uitvoeren van bijvoorbeeld leerlingenvervoer of WMO-vervoer. Met de beperkte taxipas mag je niet aan het werk als taxichauffeur voor de zogeheten straattaxi’s.
Volledige taxipas: Met een volledige taxipas mogen alle soorten taxivervoer worden uitgevoerd.

Theorie- en praktijkexamen
Om de taxipas te behalen, dien je een theorie-examen en een praktijkexamen af te leggen. Deze worden afgenomen door het CBR. Na het succesvol afronden van deze examens, ontvang je het chauffeursdiploma.

Taxipas aanvragen
Na het behalen van het chauffeursdiploma, kun je jouw taxipas gaan aanvragen bij het KIWA register. Je dient hiervoor wel te voldoen aan onderstaande voorwaarden:

  • Je bent in bezit van een geldig rijbewijs B
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), niet ouder dan 4 maanden
  • Geneeskundige verklaring, niet ouder dan 4 maanden

Na ontvangst van de taxipas, kun je aan de slag als taxichauffeur!

Een baan als taxichauffeur

Heb jij interesse in een baan als taxichauffeur? Bekijk dan onze vacatures of schrijf je in bij HR Via Care!

Leer- werktraject taxichauffeur

HR Via Care biedt de mogelijkheid de taxipas via ons te behalen en direct aan het werk te gaan bij een van onze opdrachtgevers. 
Onze interne opleiders stomen je klaar voor het theorie- en praktijkexamen voor het behalen van het chauffeursdiploma. 

Interesse? Kijk dan snel bij onze vacatures voor taxichauffeurs of schrijf je in bij HR Via Care.
Wil je meer weten over het leer- werktraject wat wij bieden? Neem dan gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer!Bel mij terug