Vind uw nieuwe baan

Stagelopen, hoe pakt u dat aan?

27-04-2023

6 maanden vliegen voorbij, voor u het weet zit uw stageperiode er weer op!

Voor Harvey, onze marketing stagiair, zit zijn stage bij HR Via Care er al weer op. Wij zullen Harvey heel erg gaan missen! Maaarrr, voor hij echt vertrekt om weer verder te gaan met zijn drukke studentenleven, geeft hij u 3 tips om het maximale uit uw stageperiode te halen!

 1. Stel duidelijke en haalbare doelen voor uzelf 

Vanuit mijn opleiding heb ik geleerd om mijn doelen te stellen op basis van 4 verschillende houdingen. De ondernemende, overtuigende, professionele en nieuwsgierige houding. Voor mijzelf heb ik voor elk van deze houdingen een doel opgesteld. 

Doordat ik bij HR Via Care met heel veel verschillende aspecten van de marketing heb kunnen meewerken heb deze 4 verschillende houdingen goed in praktijk kunnen brengen en mezelf op deze punten verder kunnen ontwikkelen. Door vooraf duidelijke doelen te stellen, maak u voor uzelf ook duidelijk waar u ontwikkel punten liggen en kunt u achteraf zien waar u in een paar maanden tijd in bent gegroeid. 

2. Maak uzelf wegwijs binnen de organisatie

Dat is de eerste stap wanneer u begint aan uw stage. Leer het bedrijf en de mensen die er werken kennen.
De eerste dagen heb ik mij heel veel ingelezen in de branche omdat ik nog niet erg bekend was in de wereld van uitzenden. Daarnaast heb ik ook met veel collega’s gepraat, waardoor ik er achter kwam wat hun werkzaamheden precies inhouden en zodat ik de juiste personen kon benaderen wanneer ik hulp nodig had bij een opdracht. 

3. Houd focus op de vooraf gestelde doelen

Door de vele verschillende werkzaamheden verlies u gemakkelijk de focus op uw gestelde doelen. 
Ik heb ervoor gezorgd dat ik de focus behield door het schrijven van een wekelijkse blog over mijn werkzaamheden. Aan de hand hiervan heb ik kunnen bepalen wat dit betekende voor mijn doelen en of ik ze nog eventueel bij moest stellen.

Al met al was het een hele leuke en leerzame periode bij HR Via Care. Met gezellige collega’s, waar ik veel van heb kunnen leren, heb ik een mooie tijd gehad. Ik wil iedereen dan ook heel erg bedanken!

Terug naar overzicht
Bel mij terug