Vind je nieuwe baan

Op zoek naar de perfecte baan

13-12-2016

De zoektocht is begonnen, je struint het internet over op zoek naar die ene perfecte vacature die precies bij jou past.

Maar hoe gericht zoek jij eigenlijk? En hoe selecteer je uit al die verschillende vacatures en werkgevers juist die vacature en die leuke en interessante werkgever waar jij naar op zoek bent? Onderstaande tips kunnen je wellicht helpen in jouw zoektocht!

Bepaal je wensen en je eisen

Bepaal van te voren voor jezelf wat jouw wensen en eisen zijn. Waar moet de perfecte baan aan voldoen, en welke criteria zijn mooi meegenomen, maar geen harde eis?
Bedenk bijvoorbeeld hoever je bereid bent te reizen voor je werk, wat je minimale salariseis is, wil je een baan waarin je veel moet samenwerken, of werk je liever zo veel mogelijk zelfstandig?

Wat wil je bereiken

Wat wil jij bereiken? Vind je het belangrijk om doorgroeimogelijkheden te hebben, of wil je graag de kans krijgen om meer bij te leren in je werk?
Door vooraf goed te bedenken wat jij op de lange termijn wilt bereiken en ook kritisch te kijken of dit mogelijk is binnen de baan die jij op het oog hebt, zorg je ervoor dat de baan ook op de lange termijn bij je blijft passen en je gemotiveerd blijft.

Voor wie wil je werken

Aan welke werkgever wil jij je verbinden? Vind je het belangrijk dat de visie van het bedrijf bij jou past, of hecht je veel waarde aan de interne normen en waarden?
Naast dat de vacature natuurlijk bij je moet passen, is het ook goed om te kijken of het bedrijf waar je voor je wilt gaan werken ook wel bij jou past.
Hoewel sommige punten lastig zijn om vooraf in te schatten, kun je al wel een hoop informatie via de website van het bedrijf vergaren. En door goede vragen te stellen tijdens een sollicitatiegesprek, kun je ook al veel te weten komen over de interne normen en waarden en de werksfeer die er heerst.

Wees realistisch

Je weet wat je wensen en eisen zijn, wat je wilt bereiken en voor wie je wel en niet wilt werken. Maar wat heb jij je toekomstige werkgever te bieden? Kijk in je zoektocht naar de perfecte baan ook goed naar de functie eisen die worden beschreven. Kun jij aan deze eisen voldoen? Is het niet te hoog gegrepen of misschien juist onder je niveau? Wees hierin realistisch, zo voorkom je teleurstellingen.

Go for it!

De perfecte baan gevonden? Ga er dan voor! Wacht niet te lang met solliciteren, anders is een andere kandidaat je straks nog voor! 
Ben je nog op zoek naar tips bij het solliciteren? Bekijk dan even onze sollicitatietips.
   
Veel succes!
    
Nog op zoek naar de perfecte baan? Kijk eens in het vacatureaanbod van HR Via Care, wie weet vind je hier wel jouw perfecte baan!
    

Terug naar overzicht
Bel mij terug