Vind je nieuwe baan

Je persoonlijke profiel

01-05-2018

Je bent net klaar met je studie of je bent op zoek naar een andere uitdaging. Je komt in de grijze massa van mensen terecht die ook aan het solliciteren zijn. Maar wat zoek je precies, wat kun je en hoe kan jij jezelf onderscheiden van de grijze massa? Om hier antwoord op te geven is het belangrijk om een persoonlijk profiel te maken, zodat je goed weet welke stappen je moet zetten. 

In een persoonlijk profiel geef je antwoord op de volgende vragen:
- Wie ben ik?
- Wat kan ik?
- Wat wil ik?
Op zich als je het zo bekijkt zijn het makkelijke vragen. Maar probeer daar eens een antwoord op te geven. Dat gaat niet zo gemakkelijk. Door jezelf extra vragen te stellen, kun je antwoord geven op bovenstaande vragen. 

Wie ben ik

Het gaat hier verder dan alleen te zeggen wat je naam, leeftijd en woonplaats zijn. Je gaat ook kijken naar je sterke en zwakke punten, waarom heb je voor een bepaalde studie gekozen, wat zijn je drijfveren? Met behulp van deze vragen kun je antwoord geven op de vraag, wie ben ik. 

Wat kan ik

Bij deze vraag ga je vooral kijken naar je kwaliteiten en talenten. Waar krijg je energie van? Wat doe je heel erg graag? Maar kijk ook naar je kennis, ervaring en vaardigheden. Om meer inzicht te krijgen in je kwaliteiten en talenten is het ook verstandig om mensen uit je directe omgeving hierover te raadplegen. 

Wat wil ik

Bij ‘wat wil ik’ ga je na wat je zoekt in een baan. Denk hierbij aan wat vind je belangrijk in je werk, wat verwacht je van de organisatie, wat voor werk je zou willen doen. 

Als je antwoord hebt gegeven op de vragen, is je persoonlijk profiel klaar. Een persoonlijk profiel is niet alleen handig bij het zoeken naar de juiste baan, maar ook tijdens sollicitatiegesprekken zal je te maken krijgen met deze vragen. Je persoonlijk profiel is echt iets van jou en dat zorgt ervoor dat je uniek bent. 

Veel succes met het vinden van de juiste baan!

Terug naar overzicht
Bel mij terug