Vind je nieuwe baan

Dresscode tips sollicitatiegesprek

29-03-2017

Een eerste indruk is in een kwart seconde gemaakt. Het is daarom belangrijk om goed voor de dag te komen om. Tijdens je zoektocht naar je droombaan is het belangrijk om te weten hoe je de juiste indruk achterlaat. Je verhaal is belangrijk maar ook je uiterlijke presentatie. Het is per bedrijf verschillend en afhankelijk van de functie welke kledingstijl gepast is. Kom je bij een hip online marketingbureau dan kun je iets creatiever omgaan met je outfit dan bij een traditioneel advocatenkantoor. In dit artikel lees je handige tips over je outfit voor een sollicitatiegesprek.

1. Research
Probeer te achterhalen wat de dresscode is bij het bedrijf waar je solliciteert. Dan kun je er voor zorgen dat je daar zo veel mogelijk op aansluit. Kijk ook even op de website om een indruk op te doen over de bedrijfscultuur.

2. Niet te casual
Bij een online marketingbureau is het vaak geen punt om in casual kleding te komen. Dit zijn over het algemeen moderne bedrijven. maar bij andere bedrijven is casual soms juist absoluut not done. Kleed je dus aan de hand van de bedrijfscultuur.

3. Comfort

Het is belangrijk dat je kleding goed zit. Natuurlijk moet je er verzorgd en zakelijk uit zien, maar je moet wel vrij kunnen bewegen. Het is belangrijk dat jij je zelfverzekerd voelt. Wijk niet te veel van je dresscode af als het warm is. De meeste bedrijven hebben namelijk airco. Je kunt wel tijdens het gesprek vragen of men bezwaar heeft als je je jasje uitdoet.

4. Overdrijf niet met sieraden en make-up
Zorg ervoor dat de sieraden die je draagt niet opvallend groot zijn. Gebruik ook niet te veel parfum of make-up dit kan storend en afleidend overkomen. Houdt het subtiel.

5. Verzorgd
Zorg ervoor dat je kleding altijd schoon, gestreken en onbeschadigd is. Gebruik een kledingborstel om stof en haren van eventuele huisdieren weg te halen. Laat je kleding goed passen. Gebruik dus geen colbertje van je vader die veel te groot is.

6. Nette tas
Neem geen plastic tas mee. Het is handig om je CV, schrijfwaar en bijvoorbeeld een tablet mee te nemen. Stop dit in een nette draagtas. Leen desnoods een nette tas van een vriend of vriendin. 

7. Kleuren
Houdt rekening met kleurbetekenissen. In het model hieronder is te zien wat een bepaalde kleur betekent. 

Bron kleurbetekenissen: Schulte Herenmode

Terug naar overzicht
Bel mij terug