Vind je nieuwe baan

De dag van de flexkracht | 1 juni 2017

23-05-2017

Naast Moederdag, Vaderdag, Dag van de Arbeid en secretaresse dag, is er nog een dag die ontbreekt uit de reeks van ‘dagen van..’.
Een dag waarop wij alle flexkrachten in Nederland laten weten dat we ze waarderen en ze bedanken voor hun inzet en flexibiliteit.

1 juni wordt vanaf dit jaar door HR Via Care bestempeld als De dag van de flexkracht! Dit is de dag waarop de flexkracht in Nederland in het zonnetje wordt gezet.

De dag van de flexkracht is het moment om onze hardwerkende flexkrachten in Nederland te bedanken voor al het werk wat zij verrichten en ze te laten weten dat zij belangrijk zijn voor de maatschappij! 
In de politiek wordt vaak gesproken over het flexwerken. Nieuwe wetten worden ingevoerd om in te spelen op de steeds flexibel wordende arbeidsmarkt. Maar niet vaak wordt stilgestaan bij onze flexkrachten en hun inzet en flexibiliteit. De hoogste tijd om hier iets aan te doen dus!  

In 2015 waren in Nederland maar liefst  770.000 mensen werkzaam als uitzendkracht. Dit komt neer op 3% van de gehele beroepsbevolking in Nederland. (Bron: Uitzendmonitor 2016). 
Toch worden flexkrachten soms nog niet beschouwd als volwaardig medewerker en wordt het werken via een uitzendbureau gezien als tijdelijke baan met weinig vastigheid. Maar vaak is dit helemaal niet zo. En in veel gevallen is het werken via een uitzendbureau juist een hele mooie opstap naar een vaste baan. 

23% van de uitzendbanen heeft een looptijd van 1 tot 3 maanden en 21% werkt 7 tot 12 maanden als uitzendkracht. Echter daar tegenover staat dat  11% langer dan 36 maanden werkzaam is via een uitzendbureau  en het overige percentage werkt tussen de 12 en 36 maanden. In 2015 had 12% van de flexkrachten na afloop van de uitzendperiode een vaste baan(Bron: Uitzendmonitor 2016). Helemaal niet zo tijdelijk dus!
Daarnaast is een uitzendbaan ook een goede opstap naar werk voor mensen met een langere afstand tot de arbeidsmarkt.

Voor de dag van de flexkracht is een speciale website (www.dedagvandeflexkracht.nl) en Facebook pagina ingericht. Via de Facebook pagina kan iedereen zijn waardering uitspreken voor de flexkrachten in Nederland. 
Dit jaar is de eerste editie van de dag van de flexkracht, maar dit zal een jaarlijks terugkerende dag worden.

Terug naar overzicht
Bel mij terug