Vind je nieuwe baan

Boost je productiviteit!

16-03-2017

1. Sta iets eerder op
Zet je wekker een half uur eerder of begin met 5 minuten en probeer niet te snoozen. Snoozen is niet goed voor je lichaam en daarnaast word je er niet fitter door. Door eerder op te staan krijg je meer energie en extra tijd om productiever te worden. Veel succesvolle mensen zoals Tim Cook of Obama staan allemaal vroeg op lees hier waarom.

2. Bereid je dag voor
Bedenk voor dat je gaat slapen wat je allemaal de volgende dag geregeld wil hebben. Plan je werk en leg bepaalde spullen vast klaar. Dit geeft een helder beeld van wat er moet gebeuren en op die manier kan je er onmiddellijk aan beginnen.

3. Werk met een eenvoudige takenlijst
Schrijf een realistische takenlijst. Dit kunnen bijvoorbeeld drie dingen zijn die jij vandaag geregeld wil hebben. Je kunt beter minder taken opschrijven en ze allemaal wegwerken, dan een lange lijst slechts voor de helft afstrepen. Lange takenlijsten schrikken af en dit stimuleert in de meeste gevallen niet. Houd het haalbaar voor jezelf en werk met korte takenlijstjes. 5 tips voor een goede to-do-list.

4. Laat je niet te veel afleiden
Wist je dat als je wordt afgeleid van je oorspronkelijke taak, het ongeveer twintig minuten kost om je concentratie weer terug te vinden.

5. Herinner je aan je doelen
Het kan best vermoeiend zijn om altijd gefocust te blijven. Blijf geïnspireerd door je doelen en dromen. Blijf jezelf herinneren aan waar je aan werkt.

6. Beloon jezelf na een periode van productief werken
Is het gelukt om een periode productief te werken? Beloon jezelf dan met iets wat je leuk vindt. Pak je telefoon en spendeer 10 minuten aan je favoriete apps of haal een lekkere bak koffie en ga daarna weer verder.

7. Ga sporten
Tijdens het sporten komt er endorfine vrij in je bloed, wat ervoor zorgt dat je je de rest van de dag veel energieker voelt.

Terug naar overzicht
Bel mij terug